Вход | Регистрация
Русе 21°C

Дискутират доброволчеството при пожари и бедствия

Дискутират доброволчеството при пожари и бедствия
Снимка: Булфото

С доклад на тема "Предизвикателства при структурирането на доброволните формирования в общините" кметът на Русе Пламен Стоилов участва днес в кръгла маса в София. Заедно с него на форума са и зам.-областният управител Веско Маринов, председателят на Общинския съвет засл. проф. Васил Пенчев и началникът на Дирекция "Обществен ред и сигурност" Спасимир Димитров.

В дискусията, относно "Стратегия за доброволците за защита при пожари и бедствия. Предизвикателства и перспективи", ще участват вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, председателят на БЧК Христо Григоров, кметовете и председателите на общинските съвети на София, Пловдив, Варна и Бургас, неправителствени организации и др.

Целта на съвместната инициатива на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението” и фондация "Ханс Зайдел” е да се създадат по-добри възможности и перспективи пред доброволческото движение. Участниците в кръглата маса ще формулират общи изводи за промени и подобрения в законовата рамка, регулираща доброволческата дейност.

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 



ruse.topnovini.bg
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар