Вход | Регистрация

Русе 21°C

Измамник обрал пари и злато... по телефона

Излъганата възрастна жертва „олекнала“ със 700 лева и златни обеци

Измамник обрал пари и злато... по телефона
Снимка: sxc.hu

Полицията в Плевен издирва измник, който обрал 700 лева и златни обеци от възрастна жена. Сигналът е подаден вчера от след обяд лично от потърпевшата.

74-годишната жена разказала, че същия ден, около 10:00 ч. на домашния й телефон позвънил непознат, който се представил за лекар във военна болница. Той заявил, че внучката й е настанена в същата болница със счупен крак и се нуждае от оперативна намеса. За целта било необходимо да бъде предадена парична сума в размер на 1500 лв.

Около 11:30 часа до входа на Военна болница - Плевен, възрастната жена е предала сумата от 700 лева и чифт златни обеци на непознат мъж на възраст около 36 години.

Провеждат се оперативни действия за установяване на извършителя и задържането му.


За пореден път от полицията призовават гражданите кда се отнасят с повишено внимание към телефонни обаждания с цел въвеждане в заблуда и получаване на имотна облага.

"При телефонни обаждания, при които ви искат парични суми незабавно потърсете близките си. Не се доверявайте на непознати! Не вземайте необмислени решения, под въздействие на емоцията. Оказвайте съдействие на органите на реда!", съветват от полицията.

 

 





Докладвай за нередност в статията
Добави коментар