Вход | Регистрация
Русе 21°C

Концерт по повод 3 март в Доходното здание

Концерт по повод 3 март в Доходното здание
Снимка: Булфото

Община Русе организира тържествена церемония и празничен концерт - спектакъл в чест на 3 март -  Национален празник на Република България и 135 години от Освобождението. Концертът ще се състои на 2 март от 18:00 часа в Доходното здание. Входът на концерта е свободен. Атрактивната перкусионно-танцова група "Вакали” и Фолклорен танцов театър "Найден Киров” ще участват в събитието, те ще представят спектакъл, в който се съчетават музика, танц, ударни инструменти и визуални ефекти.

Група "Вакали" е създадена през 2000г. от Явор Дойчинов с идеята за нов музикално-танцов формат, в който изпълнителите са едновременно музиканти и танцьори. Репертоарът на шоуто представлява дръм-шоу. Групата има свой уникален стил, който се дължи на оригиналната музика и хореография. Групата е изнасяла много концерти в чужбина: Германия, Холандия, Сърбия, Ирландия, Тайван, Словакия, Италия. 

На 3 март от 11 ч. пред Паметника на Свободата ще започне Тържествената церемония в чест на Националния празник. Свещеници от Русенската Света митрополия ще отслужат празничен молебен в чест на извоюваната свобода. Слово ще произнесе областният управител на Област Русе Стефко Бурджиев. В церемонията ще вземат участие Почетна рота от Русенския гарнизон и Общинският духов оркестър с диригент Димчо Рубчев. Честването на празника ще завърши с полагане на венци и цветя.


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар