Вход | Регистрация

Русе 21°C

Лекарите в Русе на протест

Лекарите в Русе на протест
Снимка: Булфото

Екипи на "Спешна помощ" в Русе организираха протест в подкрепа на своите колеги от София, които бяха нападнати в събота от пияните абитуриенти след сигнал за пияна тийнейджърка. С лентички, гласящ "Не на насилието! Ние протестираме!" протестиращите потърсиха своите права и изискват присъда за извършилите нападението.

"Много отдавна Асоциацията на работещите в Спешната помощ повдига този въпрос за инкриминиране посегателствата върху лицата, които ходят по домовете и оказват на място медицинска помощ, но явно не бяхме чути от нито една партия, от нито един министър. Предполагам, че най-накрая е дошъл моментът да ни чуят и да се вземат съответните мерки, тъй като всички виждат, че ние по никакъв начин не сме защитени - всеки може да ни нападне, всеки може да ни нарани", коментира д-р Недка Дикова от Спешна помощ в Русе, която настоява за промяна в законодателството.

С изявление, че посегателството над домашни любимци е по-строго наказуемо от това над медицински лица д-р Дикова изказа своите притеснения. Медиците от Русе се надяват и апелират за подкрепа от свои колеги в цялата страна.

<< Sever.bg във Facebook >>



RuseInfo.net
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар