Вход | Регистрация
Русе 21°C

Над 1600 лева събрани за "Всях Святих"

Над 1600 лева събрани за "Всях Святих"
Снимка: Община Русе

1 672 лв. бяха събрани по време на състоялия се снощи Предпасхален благотворителен концерт, в подкрепа на кампанията за довършването на храма "Всех Святих” в Русе. Сумата, натрупана от продажба на покани е 1 275 лв., а в урната -  397, 60лв.

Концертът в зала Русе беше открит от кмета Пламен Стоилов и неговия предшественик инж. Божидар Йотов.

Йотов отправи благодарност към всички, които вече са се включили в кампанията и призова русенци да продължат да я подкрепят. На свой ред Стоилов заяви, че възстановяването на храма "Всех Святих" е въпрос на чест и достойнство за русенци. Той каза още, че  вярата е тази, която е съхранила моралните и духовни ценности и апелира към русенци да подкрепят кампанията.

Кметът Пламен Стоилов благодари за положените усилия на организаторите на концерта – Русенската Света митрополия, Сдружение "Северно сияние” - Русе, Националното училище по изкуствата "Проф. Веселин Стоянов” и Вокално студио за поп и джаз "Икономов” - Русе, с ръководител Вили Икономов.

И изрази уверение, че до края на годината, необходимата сума от над 175 хил.лв за довършването на храма ще бъде събрана.

Концертът започна с минута мълчание, в памет на наскоро напусналия ни джазмузикант Стайко Стайков. В събитието участваха възпитаници на Вокално студио за поп и джаз "Икономов”, на НУИ "Проф.Веселин Стоянов" и танцьорите от Клуб по спортни танци "Фланминго`98", с ръководител Цветомир Панчев.

<< Sever.bg във Facebook>>

  

 


Докладвай за нередност в статията
Добави коментар