Вход | Регистрация
Русе 21°C

Нелегални цигари и гориво заловиха митничари

Нелегални цигари и гориво заловиха митничари
Агенция "Митници"

На 570 кутии цигари без български акцизен бандерол и около 400 литра нелегално гориво без документи за произход и платен акциз се натъкнаха мобилните митнически екипи в Русе. Заловени са двама мъже. 

62-годишен мъж е заловен в неделя следобед на ул. "Буная" в Русе в момент, когато се опитвал да разтовари от лекия си автомобил чанти, натъпкани с 380 кутии цигари от две марки. Цялото количество било в багажника на автомобила, а чантите са били покрити с одеало, за да не привличат погледи. Уличеният в притежание на цигари без бандерол Р.М. признал, че стоката е негова.

Цигарите са иззети и срещу мъжа е образувано бързо производство.

Малко по-късно същия ден отново при съвместни действие на гранични полицаи мобилни митнически инспектори в гараж са открити общо 190 кутии. Гаражът е собственост на 32-годишния Д.С., който признал, че цигарите са негови. Мъжът не могъл да даде обяснение и за осемте 10-литрови туби с нефтопродукт. Цигарите и горовото са иззети. От тубите са взети проби, които са изпратени за изследване в регионалната митническа лаборатория, а за тютюневите изделия без бандерол срещу Д.С. е образувано досъдебно производство.

Други над 300 литра неидентифицирано гориво без документи са открити вчера през нощта при съвместна проверка и на лек автомобил. Горивото било в багажното отделение на автомобила, разпределено в 16 туби. Иззето е и е съставен констативен протокол, а проби си изпратени за лабораторно изследване.

На нарушителят ще бъде съставен акт за административно нарушение.

<<Sever.bg във Facebook>>



Агенция Митници
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар