Вход | Регистрация
Русе 21°C

Няма нарушения в Дом "Милосърдие"

Срещу 317 хил. лева ще бъде ремонтиран Дом за възрастни хора с физически увреждания в Русе

Няма нарушения в Дом "Милосърдие"

Констативен протокол от извършена от инспектората към Агенцията за подпомагане проверка на Дома за възрастни хора с увреждания "Милосърдие" беше връчен на зам.-кмета по хуманитарни дейности на Община Русе Иван Григоров.

Плановата инспекция е извършена от специализирания орган за контрол по предоставяне на социалните услуги от 19 до 21.02.2013г.

Проверяващите са констатирали, че със съдействието на Община Русе в дома е създадена много добра организация за предоставяне на социалната услуга за настанените там 78 лица с физически увреждания.

В констативния протокол пише още, че обслужването в социалното заведение е на ниво и няма отправени задължителни предписания.

Припомняме, че на първото си заседание тази година, Общински съвет-Русе даде съгласие Община Русе да кандидатства по проект "Красива България” с проект за ремонт на "Дом за възрастни хора с физически увреждания” – кв. "Средна кула", на обща стойност 317 545лв. с ДДС. Съфинансирането от Община Русе е в размер на 66 684.45 лв. (21%).

Предвижда се да бъдат ремонтирани санитарните помещения, кухнята и покрива на социалното заведение, както и да бъде подменена дограмата на дома.


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар