Вход | Регистрация
Русе 21°C

По-интересно ще е в детските градини

По проект на Община Русе ще се възползват пет социални заведения

По-интересно ще е в детските градини
Thinkstock

По-уютно и разнообразно ще се чувстват децата в пет детски градини в Русе.

По проект по програма "Деца и младежи в риск”, финансирана по Финансовия механизъм на Европейското Икономическо Пространство ще бъдат въведени образователни дейности и ще бъдат сменени дограма, покривни конструкции, ремонт на занимални и санитарни помещения.

Целта на проекта е да създаде привлекателни условия в 5 детски градини в Община Русе, да въведе модерни образователни методи за предучилищна подготовка на деца в неравностойно положение, включително и от ромски произход, да приложи нов подход за работа с деца и родители чрез разнообразни форми на интеркултурно образование и да постигне трайно сближаване на деца от различни социални групи в интеграционна мултикултурна среда.

В детските заведения ще бъдат създадени и клубове на родители за провеждане на приобщаващи политики, граждански инициативи и взаимодействие на хората от целевите групи, за да получат подкрепа, разбиране и социална подкрепа.

Проектното предложение получава безвъзмездно над 420 000 лв. по 100% грантова схема на т.нар. норвежки програми.

Изпълнението на дейностите трябва да приключи до 30 април 2016 г.

Настоящият проект е вторият, който Община Русе печели по линия на Финансовия Меморандум, подписан между Кралство Норвегия, Княжество Лихтенщайн, Исландия и България.

 

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар