Вход | Регистрация
Русе 21°C

Проблемите на хора с увреждания – тема на кръгла маса

Дебатът ще се проведе в Русенския университет

Проблемите на хора с увреждания – тема на кръгла маса
Снимка: Булфото

Проблемите на хората с увреждания ще бъдат поставени на кръгла маса, която ще се проведе на 19 август /понеделник/ в Русенския университет. Темата на дискусията ще бъде "Въвеждане на 3D европейски ценности – демокрация, дебати и дискусия”.

Участие в обсъждането ще вземат представители на Агенцията за хората с увреждания, Съюз на инвалидите в България, представители на неправителствени организации за хора с увреждания. Покана да се присъединят към събитието са получили кметът на Русе и областният управител на Русенска област.

Целта на организирането и провеждането на кръгла маса е да се стимулира дебат между представители на публичния, гражданския и частните сектори за бъдещето съвместно развитие на мрежа от Центрове за равнопоставеност на хора с увреждания в Румъния и България и подобряване стандарта и качество на живот на хората с увреждания.

Кръглата маса се осъществява по проект "Изграждане на партньорска трансгранична мрежа от Центрове за равнопоставеност на хората с увреждания", който се финансира по програма за Трансгранично сътрудничество Румъния –България 2007-2013г., чрез Европейския фонд за регионално развитие. Изпълнители на проекта са Регионален работен клуб ”Инициативи и партньорства за хора с увреждания ”Северозападен планов район”, Съюз на инвалидите в България и Асоциация "Дайвен” от Калафат.

<< Sever.bg във Facebook >>



Русе инфо
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар