Вход | Регистрация
Русе 21°C

Руснеци искат да бутнат "Пилчарника" пред операта

Недоразумението от времето на социализма все повече възмущава местните

Руснеци искат да бутнат "Пилчарника" пред операта

Предложение за събаряне на "Пилчарника" пред сградата на русенската опера, внесе Георги Манев на сесията на местния общински съвет.

Въпросният "Пилчарник" всъщност е сграда, построена за музейна сбирка на социалистическото движение в Русе. След промените тя сменя функцията си, а в момента там се помещава КТ "Подкрепа".

Проблемът с колибата е, че тя скрива гледката към красивата сграда на Операта и църквата "Св. Троица". Още по време на плановете за строителството й е имало идея там да бъде издигната паметна плоча, но социалистическите умове са решили друго.

Кметът на града Божидар Йотов обаче не вдъхна оптимизъм: "Не страдам от идеологически скрупули, подкрепям предложението, но няма пари за събарянето на сградата, подобна операция не е включена в проекта за реконструкция на площада."

Самият Манев пък заяви, че за 5 000 лева ще успее не само да я разруши, но й ще почисти и реорганизира пространството. Той заяви още, че ще организира не "ленински съботник", а "благословен ден на град Русе".



Източник: Ruse News
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар