Вход | Регистрация
Русе 21°C

Семинар и тестово управление на електромобили в Русе

Семинар и тестово управление на електромобили в Русе
Снимка: Община Русе

Експерти в областта на зарядната инфраструктура и електрическите превозни средства се събраха днес в Русе. Те участват в семинар, организиран от Клъстер "Инвеститори в зарядната инфраструктура и електрически превозни средства".

Форумът беше открит от кмета на Община Русе Пламен Стоилов, който заяви, че местната администрация е направила промени в редица общински наредби, които синхронизират местното с европейското законодателство в тази сфера.

Той допълни, че вече има и решение на Общински съвет – Русе, което е свързано с бъдещото изграждане на зарядни станции за електромобили в града. Стоилов уточни, че реализираният от Община Русе проект "Интегрирана система за градски транспорт на град Русе" ще подпомогне внедряването на тези иновативни решения на територията на града.

Председателят на УС на клъстера-организатор на събитието д-р Камен Милков благодари за подкрепата на кмета. Той каза, че е горд, че именно Русе е първият град, направил промени в нормативната база в областта на зарядните автомобили, с което са отворени вратите за внедряването на тази иновация и за изграждане на прилежащата й инфраструктура.

Гост-лектори на семинара са водещи в тази сфера специалисти - Весела Шаранкова, изпълнителен директор на Fullcharger България и Ивайло Шинев и Калина Йорданова от "Рено".

В следобедните часове на деня, форумът продължава с тест-драйв на електрически превозни средства пред Съдебната палата в центъра на града.

<<Sever.bg във Facebook>>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар