Вход | Регистрация
Русе 21°C

Стартират традиционните Майски дни на културата в община Дулово

Стартират традиционните Майски дни на културата в община Дулово

С празник на книгата в градската библиотека в НЧ "Н. Й. Вапцалов”, днес започват Майските дни на културата в община Дулово.

На 5 май празниците продължават с представяне на гостуваща изложба от Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий” – "Посветен на Отечеството” , по случай 180 г. от рождението на Васил Левски” и рецитал и мултимедийна презентация с участието на училища и читалища, носещи името на Васил Левски. С поднасяне на венци пред паметника на загиналите във войните жители от Дуловския край, ще започне празничният 9 май - Ден на Европа и Ден на победата над фашизма.

В 17:00 часа във фоайето на Общината ще бъде официално открита експозиция на творбите от конкурса за хумористична рисунка и маски , а малко по-късно е насрочено и откриване на ретроспективна изложба - Дуловски карнавал "Златното магаре – 2017”. Откриването на карнавала е навръх празника на град Дулово - 14 май в 16:00 часа в НЧ "Н. Й Вапцаров”. От 20:30 часа започва и празничният концерт в центъра на Дулово, с участието на Ансамбъла за народни песни и танци "Филип Кутев” , а празничният ден ще завърши с лазерно шоу и празнична заря. Любимият на малки и големи изпълнител Веселин Маринов ще пее за жителите и гостите на град Дулово на 15 май в центъра на града от 20:00 часа.16 май - Денят на българския спорт, е наситен със спортни прояви – състезания по скок на дължина от място; хвърляне на плътна топка; волейболна среща - момчета 9-12 клас в спортната зала на СУ "Васил Левски”, футболна среща.

На 17 май и 19 май са планирани традиционните срещи на общинското ръководство с абитуриенти - отличници и с просветни и културни дейци по повод 24 май – Ден на българската просвета и култура. Тържественото отбелязване на празника е и финал на празничния афиш. Денят ще започне с празнично шествие с участие на училищните и културни колективи от общината на площад "Единство”, ще продължи с училищни тържества в цялата община и ще завърши с изпращане на абитуриентите от випуск `2017 – концерт на площада в град Дулово. 

източник: dariknews.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар