Вход | Регистрация

Русе 21°C

Със 160 хил.лв. финансират доброволчески проекти в Русенско

Огромен интерес от граждани и кметове към новата кампания "Малки населени места"

Със 160 хил.лв. финансират доброволчески проекти в Русенско
Снимка: Север.бг

Огромен брой желаещи да положат доброволен труд за обществено значими проблеми има в Русенско. 13-те кметства и 4 от кварталите на територията на община Русе подадоха проектни предложения за финансиране чрез кампанията "Малки населени места”.

160 000 лв. от общинския бюджет ще бъдат отпуснати за проекти, чиито дейности са насочени към благоустройство и озеленяване на площади, паркове и градинки, поставяне на парково осветление, ремонт и/или изграждане на кътове за отдих, спортни и детски площадки, обновяване на автобусни спирки.

Кампанията се провежда за първа година. Главен акцент в нея е решаването на обществено значими проблеми чрез полагане на доброволен труд от страна на жителите на даденото населено място.

Оценката на проектните предложения ще приключи в максимално кратки срокове и се очаква дейностите по проектите да стартират още през месец април, съобщават от Община Русе.

Заради засиления интерес от страна на жителите на община Русе и активното участие на кметовете при изготвянето на проекти, се предвижда кампанията да стане ежегодна. Чрез нея ще се цели повишаване на привлекателността на кварталите и населените места извън рамките на града.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар