Вход | Регистрация
Русе 21°C

Температурите ще стигнат до 35 градуса тази седмица

Температурите ще стигнат до 35 градуса тази седмица
Снимка: Булфото

През първите дни на новата седмица времето ще бъде предимно горещо, с максимални температури на места до 34-35 градуса, прогнозират синоптиците от НИМХ при БАН.

 

Днес ще бъде предимно слънчево, с максимални температури между 29° и 34 градуса. След обяд над западните и планинските райони ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Над Черноморието времето ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури на въздуха – 25°-28°, на морската вода 18°-23 градуса. 

 

Във вторник и сряда ще е горещо и предимно слънчево. В северните и планинските райони ще се развият отделни купести облаци. Възможно е слабо и за кратко да превали; по-вероятно е само да прегърми. Максимални температури между 30 и 35°, по брега на морето с няколко градуса по-ниски. 

 

В четвъртък и петък ще остане предимно слънчево, но в следобедните часове на повече места ще се развият купесто-дъждовни облаци и ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Максималните температури ще се понижат с 3-5 градуса. В събота и неделя превалявания са малко вероятни. В източните райони ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Преобладаващите максимални температури ще са между 24 и 29 градуса. 



НИМХ
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар