Вход | Регистрация

Русе 21°C

Историческа литература за 4 културни институции

Дарителската кампания „Да опознаем историята” е инициирана от Женската либерална мрежа и Младежката организация на НДСВ

Историческа литература за 4 културни институции
РБ "Любен Каравелов" - Русе

Историческа литература получи русенската библиотека. 

Дарението е от Анелия Атанасова - председател на Женска либеларна мрежа, Василена Цанкова - областен председател на НДСВ и Мехмед Бадиев - председател на Младежката организация на партията в Русе. От благородния жест се възползваха и Регионалният исторически музей, Отдел "Държавен архив" и Националният музей на транспорта.

Културните нституции получиха  "Царските дарения в полза на България – факти и документи" от д-р Димитър Кирков, "Сборник по повод 70-годишнината от блажената кончина на Н.В.Борис ІІІ, Цар на българите" и "Човекът, който изигра Хитлер” от Самуил Ардити.

Събитието бе част от дарителската кампания "Да опознаем историята”, стартирала преди три години, за подпомагане на читалища, регионални библиотеки и други културни институции в усилията им да обогатяват своя книжен фонд с нови интересни издания.

Дарителската кампания "Да опознаем историята”, инициирана от Женската либерална мрежа и Младежката организация на НДСВ, дава възможност на повече хора да се запознаят с важни моменти и големи личности от българската история, които по една или друга причина не са достатъчно популярни в съвременното общество.

<< Sever.bg във Facebook >>





Докладвай за нередност в статията
Добави коментар