Вход | Регистрация

Русе 21°C

Русенец ще защитава народа с нова БГ партия

Формацията на Венцислав Ангелов - Чикагото ще носи името Народна патриотична партия „Промяна“

Русенец ще защитава народа с нова БГ партия
русе нюз

Партиите у нас са над 300.

Все нови и нови лица излизат на политическата "сцена" и заявяват намерения и идеи, с които да "оправят" и без това обезверения, и отчаян български народ. След демократичните у нас се нароиха партии и партийки. Всеки прав и всеки иска да въведе ред и дисциплина.

В скоро време това ще го стори и русенецът Венцислав Ангелов, по познат като Венци Чикагото. Инициативният комитет за изграждането на новата политическа формация, която ще носи името Национална патриотична партия, ще бъде официално учреден на 18 февруари. Датата е избрана специално, тъй като на тази дата през 1837 г. е бил обесен Апостолът на свободата Васил Левски.

"Това ще бъде партия защитаваща интересите на народа", казва Ангелов, който има криминално досие.

И въпреки, че 3 пъти е бил в затвора, не смята че е криминален контингент.

"Дилма Русеф и Нелсън Мандела също са лежали в затвора, но станаха президенти", посочва още бъдещият партиен лидер.

Ангелов отрече да има каквото и да било общо с Бисер Миланов - Петното и в тази връзка щял да съди сайта "Биволъ".

"Не само че нямаме нищо общо, точно обратното – в много остър конфликт съм с него. Той се опита два пъти да отнеме моята чест и достойнство пред свидетели, моите деца, и последния път пред адвокат му казах, че ако се случи още веднъж това, лично аз ще изпълня това, което никой не го е направил – публично ще го разстрелям", посочи Венцислав Ангелов.

По думите му, партията му ще се финансира в духа на вазовия стих "Богатий с парите, учений – с ума…" – на принципа – "кой с каквото може" от  десетките хиляди негови последователи във Фейсбук.

В основата на новата политическа формация ще бъде създадената от него фейсбук група "Народно движение БАСТА", които по думите му, били "стотици хиляди". Той като името БАСТА вече е заето от формацията на Мирослав Найденов и Емил Димитров, новият политически субект щял да носи името Народна патриотична партия "Промяна".

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар