Вход | Регистрация
Русе 21°C

Частично регулират тютюневия сектор

Пълната либерализация в сектора е довела до проблемите, смята Йордан Цонев

Частично регулират тютюневия сектор
Снимка: Булфото

Частична регулация ще бъде въведена в тютюневия сектор, обяви председателят на Парламентарната комисия по бюджет и финанси Йордан Цонев при посещението си в село Дръндар.

Набелязани няколко точки за изпълнението на тази стъпка, които включват частичната регулация да обхване изкупуването на тютюна, сключването на договорите с изкупвачите, сроковете за тяхната реализация.

Настоящите проблеми в сектора произтичат от пълната му либерализация, направена по времето на ГЕРБ, категоричен е Йордан Цонев.

"Тютюнът е акцизна стока, така че няма да има правни проблеми с въвеждането на частична регулация", посочи Цонев и допълни, че вече е сезирал Комисията за защита на конкуренцията, която трябва да извърши проверка за съществуването на картелни договорки между изкупвачите.

Йордан Цонев гостува в родното село на Ахмед Доган Дръндар за курбана, който майката на почетния председател на ДПС даде за здравето на сина си, допълни БТА. Демире Доган почете годишнината от покушението над сина си със церемониално заколване на две телета. Тя посочи, че през годината от инцидента досега й е било много трудно, както би било на всяка майка.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар