Вход | Регистрация
Русе 21°C

Победа за БК "Дунав" над "Монтана"

Победа за БК "Дунав" над "Монтана"
Снимка: БК "Дунав 8806"

Зала "Дунав" бе препълнена с баскетболни фенове, които станаха свидетели на един много качествен и динамичен двубой, завършил с категорична победа БК "Дунав 8806" над "Монтана 2003". Атрактивната среща савърши при резултат 83:67 (19:20) - (22:13) - (24:17) - (18:17).

Стартовата петица на старши-треньора Георги Божков беше в състав: Зорница Костова, Радостина Димитрова, Аманда Джонсън, Мерике Андерсон и Кристина Сантяго. Момичетата на Славко Димитров излязоха в състав: Радмила Нешева, Катя Кордова, Милена Томова, Радостина Славова и Камелия Михалкова.

Мерике Андерсон бе и най-резултатна за "Дунав 8806", като добави в актива си 18 точки, 5 асистенции и 4 борби. 17 точки отбеляза Кристина Сантяго, а силен дебют направи Радостина Димитрова с 14 точки (3 тройки) и 9 борби. С толкова се разписа и Аманда Джонсън. Зорница Костова добави за дунавки 11 точки.

"Сините феи" надвиха съперника по няколко показателя - процентът на стрелба на "Дунав 8806" беше доста по-добър (51%) при 39% за монтанчанки. Домакините вкараха 36 от своите точки в подкошието срещу 18 за гостите. Стрелбата от тройката също вървеше на "сините феи" (62% при 8 вкарани от 13 опита). Момичетата на Георги Божков имаха повече борби и се възползваха по-умело от грешките на противниковия отбор.

За "Монтана 2003" най-резултатна беше Катя Кордова, която също дебютира в отбора тази вечер, с 18 точки, следвана от Милена Томова и Радостина Славова с по 13.

Ето какво сподели Радостина Димитрова след мача: "Като за първа среща, смятам че беше добре. С всеки изминал ден, обаче се надявам играта ми да се подобрява. Трябва да работя повече в защита, по мое и на треньора мнение. Искам да благодаря на публиката, която ме посрещна толкова радушно. Наистина се радвам да бъда тук в Русе."

"Дунавки" сега ще събират сили до събота, когато ще гостуват на съперника си "Нефтохимик 2010".

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Източник: БК "Дунав 8806"
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар