Вход | Регистрация

Русе 21°C

Турнир по бадминтон подготвят в Русе

Новата спортна зала в дунавския град ще бъде открита с началото на турнира

Турнир по бадминтон подготвят в Русе
Снимка: Община Русе

Турнир по бадминтон, който е част от Националната индивидуална верига по бадминтон, ще стартира в Русе на 20 септември /петък/ от 13:00 ч.

Състезанието ще продължи до 22 септември /неделя/ включително. Заявки за участие са подали 110 състезатели от страната, част от елита на българския бадминтон. Проявата съчетава в себе си среща на майсторството и любовта към спорта и обединява три категории – Елит, Майстори и Любители.

За съжаление турнирът ще премине без участието на най-добрата състезателка на "Приста” Мария Мицова, която по това време ще се състезава на международен турнир за юноши до 19 г в Белгия. Миналата година на престижното състезание националката се класира от 5 до 8 място.

Това е и част от подготовката й за младежката олимпиада догодина. Домакин на състезанието е обновената спортна зала на СКБ "Приста” – Русе, която се намира се на ул. "Адм. Рожденственски” 42.

Това събитие дава възможност и за официално представяне на обновената спортна зала, собственост на Община Русе и стопанисвана от нашия клуб - СКБ "Приста”.

Официалното откриване на турнира и освещаване на новата спортна зала ще бъде на 21 септември /събота/ от 10:00 ч.

<< Sever.bg във Facebook >> 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар