Вход | Регистрация
Русе 21°C

Чрез спорт към по-здравословен живот

Чрез спорт към по-здравословен живот
личен архив

Демонстрации на различни видове спорт се проведоха в центъра на Русе.

Професионални треньори показаха на децата как могат да се забавляват докато спортуват и да уважават другите, за да се чувстват част от отбора. В инициативата се включиха над 200 деца на възраст от 7 до 18 години. Всички присъстващи бяха анкетирани от свои връстници, с цел проучване на видовете спорт и занимания на открито, които представляват интерес за подрастващите. Всички деца, взели участие в демонстрациите, както и всички присъстващи получиха рекламни фланелки и материали.

Резултатите от анкетното проучване по региони ще бъдат обсъдени на кръгли маси в Русе, Благоевград, Пловдив и София. Участниците в тях ще работят в групи и ще дискутират набелязаните проблеми. Предмет на обсъждане ще бъдат мерките, които местната общност може да предприема, за да осигури на децата и учениците по-здравословен начин на живот чрез спортуване.

Инициативата беше реализирана по  проект "Младежки дебат "Интересно ми е да спортувам". Той се реализира от Спортен лекоатлетически клуб "Русе", с финансовата подкрепа на програма "Младежта в действие" на Европейската комисия. Тя е администрирана в България от Национален център "Европейски младежки програми и инициативи".

<< Sever.bg във Facebook >> 








Докладвай за нередност в статията
Добави коментар