Вход | Регистрация
Русе 21°C

Щангистчета с покана за националния

Надежда-Мей Нгуен и Стилиян Гроздев от Русе са забелязани след отлично представяне на Държавното първенство в Асеновград

Щангистчета с покана за националния

Двама от най-добрите състезатели на ТСК "Русе” заминават в края на тази седмица на лагер-сбор на националния отбор – кадети в София.

Поканата към Надежда-Мей Нгуен и Стилиян Гроздев дошла след отличните резултати, които двамата показаха по време на първия кръг на държавното първенство по вдигане на тежести в Асеновград преди две седмици.

Тогава 13-годишната Надежда, която се състезава в категория до 48 килограма, успя да събере двубой от 126 килограма,

1233437

а 14-годишният Стилиян, който се състезава в категория до 56 килограма успя да събере двубой от 210 килограма.

1233436

На лагер-сбора, който ще се проведе в столичния спортен комплекс "Дианабад” са повикани 16-те най-добри състезатели от кадети и кадетки от цялата страна. заедно с тях ще бъдат и трима треньори, един от които е треньорът в ТСК "Русе” Радослав Атанасов. Заедно с него, с младите надежди ще работят треньори от Пловдив и Сливен.

Броят на състезателите, ще бъде редуциран след контролното, което им предстои. Целта е да се подберат най-добрите български кадети, които ще участват в Европейското първенство за младежи. То ще се проведе между 28 април и 3 май в полския град Чехано. Европейското първенство ще бъде и квалификация за детската олимпиада, а целта поставена през младите български тежкоатлети ще бъде минимум една квота.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар