Вход | Регистрация
Русе 21°C

Дискутираха развитието на туризма в малко популярни дестинации

Според зам. областния управител д-р Андриан Райков е необходимо популяризиране на малките населени с туристически потенциал в региона

Дискутираха развитието на туризма в малко популярни дестинации
Снимка: Север.бг

Презентация на проекта за стратегия за развитие на област Русе през следващия програмен период направи днес зам.областният управител д-р Андриан Райков. Това стана по време на участието му в кръгла маса на тема "Национална визия за развитието на туризма в малко популярни дестинации със значителен туристически потенциал", която бе част от програмата VIII изложение "Уикенд туризъм Русе" 2012.

В срещата с презентации по темата участваха и зам.-министърът на МИЕТ Иво Маринов, кметът на Община Русе Пламен Стоилов, неговият заместник Страхил Карапчански и директорът на Областния информационен център Камелия Златанова. Във форума се включиха и представители на всички общини в областта, на НПО-ии, както и на туристически фирми, участващи в изложението.

В презентацията си д-р Райков подчерта, че безспорно област Русе е сред регионите, в които има малки населени  места с потенциала да посрещат туристи, които е необходимо да се популяризират. Но преди това трябва да се разработят проекти за облагородяване на районите и да се облекчи достъпът до тях.

"Това може да бъде постигнато на първо място с подобряване на инфраструктурата, което е един от основните приоритети и за следващия планов период 2014-2020 г. както на национално, така и на регионално ниво. Като магнит за туристическия поток могат да бъдат използвани и ред екопроекти", допълни д-р Райков.

 

_________________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Областна администрация - Русе
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар