Вход | Регистрация

Русе 21°C

Предприемач пита МИЕТ за политиката в туристическата реклама

Предприемач пита МИЕТ за политиката в туристическата реклама
Снимка: sxc.hu

Управителят на бившия туристически и информационен портал за румънци Infobulgaria.ro, русенецът Емилиян Енев, е изпратил отворено писмо до заместник-министъра на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов. В него се поставят въпроси, свързани с подрепата на реални проекти, подпомагащи и насърчаващи българо-румънските туристически контакти. Писмото е провокирано от новината, че през 2013 г. България ще рекламира туризма си в 4 нови страни, където не са правени национални кампании досега - Румъния, Украйна, Полша и Швеция – с бюджет от 7.2 млн. лв.

Въпросите, които поставя Емилиян Енев не са много, но касаят базисни неща в политиката за туризма. Енев пита: защо официалният туристически портал на България bulgariatravel.org няма румънска езикова версия, след като на година около 1,5 млн. румънци посещават България, а според изявления на МИЕТ румънският пазар е един от най-важните за българския туристически сектор;

защо министерството игнорира сътрудничество с организации, които промотират България като туристическа дестинация и изграждат положителен имидж на страната ни в чужбина;

защо се отказват безвъзмездно предложени материали и ресурси, след като те явно запълват празнина по отношение на туристическата реклама в Румъния и защо се планират и изразходват огромни бюджети за реклама на България като туристическа дестинация, а не се подкрепят конкретни и практични решения като например портала infobulgaria.ro?

В писмото се припомня, че българският туристически и информационен портал за румънци InfoBulgaria.ro,  стартирал преди около две години, е бил развит като интернет страница, която представя пълноценно и по атрактивен начин разнообразните възможности за туризъм в България пред аудитория от северната съседка. В портала са представени около 200 забележителности от страната ни с богат снимков материал и видео клипове. Все още посетителите на сайта от Румъния могат да намерят информация за около 500 туристически обекти от България.

"Многократно се обръщах към МИЕТ с представяне на InfoBulgaria.ro и със запитване за получаване на подкрепа за развитие на портала и реализиране на инициативи за популяризиране в Румъния на разнообразните възможности за туризъм в страната ни”, пише още Емилиян Енев.

Той е предложил безвъзмездно предоставяне на текстове на румънски език и други налични ресурси, които могат да бъдат включени в рекламни материали на МИЕТ за румънския пазар. "От страна на министерството липсваше интерес към нашата дейност и обещанията за подпомагане останаха само устни”, пише още в писмото до заместник-министър Маринов.


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар