Вход | Регистрация

Норвежки експерт: Самолетът на Пригожин вероятно е свален от изтребител

Норвежки експерт: Самолетът на Пригожин вероятно е свален от изтребител
стоп кадър/телеграм
Повече за:

Бизнес самолетът на собственика на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин, който се разби на 23 август, може да е бил свален от ракета, изстреляна от друг самолет. Това заяви норвежкият консултант по авиационна сигурност Ерик Схоутен, чийто екип "Dyami Strategic Security Services" проведе разследването на самолетната катастрофа.

Схоутен, който е бивш офицер от холандската армия, обясни, че на борда на Legacy 600 не може да е имало бомба, тъй като големи части от корпуса на самолета, намерени сред отломките на мястото на катастрофата, са останали непокътнати, пише AIN.

Работната теория на неговия разследващ екип е, че ракета въздух-въздух е ударила корпуса на самолета близо до един от двигателите, карайки самолетът да се преобърне, при което едното крило се е откъснало поради налягането.

Изданието отбелязва, че Междудържавният авиационен комитет на Русия е получил указания да не разследва инцидент, както обикновено се случва съгласно протоколите на ICAO. Вместо това Следственият комитет на Русия е започнал нещо като криминално разследване, пише Actualno.com.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар