Вход | Регистрация

Обновени детски площадки и стрийт фитнес в града

Обновени детски площадки и стрийт фитнес в града
Снимка: inews.bg

Договори по два проекта за ремонт на  детски площадки и изграждане на стрийт фитнес сключи Община Севлиево, съобщиха оттам.

По "Обособяване на две зони за отдих и детски игри в Севлиево" ще бъдат ремонтирани две детски площадки. Те са на ул. "Христо Ботев” 38 и на улица "Воденичарска”. Предвижда се монтиране на детски съоръжения за игра върху ударопоглъщаща настилка. Площадките ще бъдат оградени с декоративна дървена ограда. Ще бъдат оформени зелени площи с цветни лехи  и храсти.

Общата стойност на проекта е 18 593 лв.

Второто проектно предложение "Обособяване на спортна площадка в Севлиево" предвижда да се изгради спортна площадка от 35 м 2. в  ж.к. "Димитър Благоев”. Основната цел на проекта е създаване на условия за спорт и отдих в свободното време на деца и младежи живеещи в жилищния район. По проекта ще бъде поставена ударопоглъщаща каучукува настилка и спортни уреди. Предвидено е закупуване и монтиране на две градински пейки, две кошчета за смет и една информационна табела.

Обща стойност на  проекта е 7 832 лв.

Дейностите по изграждането на трите детски площадки ще започнат през юни, а съгласно договорите за безвъзмездна финансова помощ, срокът за реализация ще прилючи до 31 октомври.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар