Вход | Регистрация

"Литекс" отново загуби от "Динамо"

Българският шампион отстъпи с 1:0 в украинската столица

"Литекс" отново загуби от "Динамо"
Снимка: Булфото

"Литекс" загуби и реванша срещу украинския гранд "Динамо" Киев от елиминационната фаза за влизане в групите на Лига "Европа". Ловчанлии отстъпиха с 1:0 в украинската столица, след като миналата седмица претърпяха поражение и в града на люляците.

През първото полувреме шампионите на България бяха доста активни и имаха няколко отлични възможности да открият резултата. Още във втората минута грешка в защитата на домакините позволи на трима футболисти на "Литекс" да излязат срещу един бранител, но Кодо бе изпреварен от вратаря на "Динамо" Шовковски, който се намеси решаващо и не позволи в мрежата му да падне гол.

В 11-ата минута и късметът помогна на украинците, след като топката разтресе лявата греда на Шовковски при топовен изстрел на Георги Миланов от около 25 метра. След тази ситуация обаче играчите на киевския гранд се стреснаха и започнаха да задържат топката за по-дълги периоди от време, като по този начин неутрализираха натиска на ловчанлии. Домакините дори стигнаха до изгодна ситуация в 43-ата минута, когато след разбъркване в наказателното поле опасен удар на Милевски бе избит виртуозно от бразилския вратар на "Литекс" Виничиус.

До края на първата част главен герой за ловчанлии беше ветеранът Христо Янев, който първо стреля опасно от фаул и Шовковски изби с мъка, а след това и удари напречната греда при изпълнение на корнер.

През втората част играчите на "Динамо" излязоха далеч по-концентрирани. В 53-та минута Виничиус отново бе принуден да се намесва след изстрел на Милевски от границата на наказателното поле. Само 4 минути по-късно последва нов опасен удар на Алиев, който облиза външната страна на мрежата на "Литекс".

Любослав Пенев се опита да внесе свежест в предни позиции и вкара в игра Светослав Тодоров и Роберт Флорес на местата на Селио Кодо и Александър Цветков, но смяната не даде желания резултат и домакините продължиха да стоят по-добре на терена.

Към средата на второто полувреме "оранжевите" започнаха да изглеждат тромави и уморени и стана ясно, че няма да имат сили да излязат краен победител от сблъсъка с киевския гранд. В 70-ата минута Виничиус отрази нов опасен удар към вратата си, след като Браун се озова сам срещу него.

Единственият гол в срещата падна в 74-тата минута, когато Милевски се разписа от непосредствена близост с глава след центриране от корнер. Малко след попадението Максим Жос не сдържа нервите си и извърши нарушение, за което получи втори жълт картон.

"Литекс" така и не успя да реагира адекватно и до края на двубоя резултатът можеше да бъде още по-изразителен в полза на домакините.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар