Вход | Регистрация

Българи обират медали на шампионат по лека атлетика

Четирима русенски състезатели и един габровец се завърнаха с медали от словенския шампионат за ветерани по лека атлетика

Българи обират медали на шампионат по лека атлетика

От 2 до 4 септември в словенския град Домзале се проведе XXI балкански шампионат по лека атлетика за ветерани. В състезанието участие взеха над 600 големи спортисти и атлети от страните: Албания, България, Гърция, Турция, Румъния, Молдова, Македония, Сърбия, Черна гора, Босна и Херцеговина, Хърватия и Словения.

Българските участници се прибраха с над 100 медала в различните дисциплини.

Габровецът Живко Желев се прибра от шампионата с два сребърни медали. Състезателят на "Стемо" участва в най-атрактивните стартове на 100 и 200 метра бягане за мъже във възрастовата групата с най-голяма активност от 35 до 40 години. Той взе вторите места и в двете дисциплини с резултати: за 100 метра – 12.23 сек. и за 200 метра – 25.37 сек.

Елиза Тодорова от Русе, която се състезава във възрастовата група до 45 години, взе злато в дисциплините 100 метра гладко бягане, дълъг скок и щафета 4x100 м. Тя е многократен републикански шампион в лекоатлетически състезания, с призови места от европейски и балкански първенства.

Дияна Иванова, също от Русе, зае две втори места, съответно в дисциплините троен скок и дълг скок, както и две втори места на щафета.

И още една русенка се завърна с медал от Словения. Мария Кънчева зае първо място на троен скок и трето място на дълъг скок.

Българите поставха и нов балкански рекорд в дисциплината "Щафета 4х100 метра", във възрастовата група 35-45 г.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар