Вход | Регистрация

За криминализиране на бракониерството настояват в петиция риболовци

Стотици са подкрепили исканията, подписката продължава до 30 ноември

За криминализиране на бракониерството настояват в петиция риболовци
Снимка: Булфото

Петиция за криминализиране на бракониерството изпратиха любители рибари от цялата страна до премиера Бойко Борисов, министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов и изпълнителния директор на ИАРА Пламен Захариев.

Иницитивата на подписката е на Сдружение "Спининг-клуб Стари видри”. В момента в него членуват над 90 риболовци от София, Пловдив, Бургас, Русе, Плевен, Габрово, Разград, Самоков и други населени места.

Основните искания са 6 и са свързани със законодателни промени, по-строги наказания и контрол върху риболова у нас.

"Да се криминализира риболова с електрически ток и технически устройства и съоръжения за електроулов, мрежи, взривни материали, отровни и упойващи вещества, като се определят достатъчно тежки наказания за нарушителите. Предоставяне на законодателна възможност на любители риболовци да бъдат доброволни сътрудници на ИАРА, с делегирани права на проверяващи.

Към служители на ИАРА, за които съществуват данни, че покровителстват бракониери, да бъдат предприети адекватни последващи действия. Освен това инспекторите от ИАРА да проверяват и глобяват собствениците на магазини, продаващи риба с неустановен произход", се казва в петицията.

До момента исканията са подкрепени от стотици риболовци, регистрирани в рибарските форуми. Всеки, който желае да се включи в подписката, може да го направи до 30 ноември.

_________________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар