Вход | Регистрация

Избраха спортист на годината

Церемонията се организира за 20-ти път от Нове АД Холдинг

Избраха спортист на годината
Снимка: Булфото

Спортист на годината за 2013 г. стана Иво Ангелов – състезател по борба. Под бурните скандирания на името си от всички гости в залата той получи своята почетна статуетка от столичния кмет Йорданка Фандъкова. С малка разлика веднага след него застана Григор Димитров – тенис. Почетното трето място зае Кубрат Пулев – бокс. Той бе награден от не по-малко известния си брат – Тервел Пулев.

Поредната церемония, на която бяха наградени най-заслужилите според българските журналисти спортист, спортист с увреждания, отбор и треньор за 2013 г., се проведе на 16 декември 2013 г. В анкетата на Нове АД холдинг участваха 160 спортни журналисти от 66 средства за масово осведомяване.

Тази година победителите получиха призовете, освен от официалните лица, и от членове на своите семейства и най-близките до тях хора.

Цветан Соколов - волейбол, бе класиран на четвърто място. Статуетката му бе връчена от неговата майка – Йорданка Соколова. На пето място застана Ивет Лалова - лека атлетика, a на шесто се класира Иван Марков - вдигане на тежести. Владимир Дубов - борба, зае седмо място, а Силвия Митева – художествена гимнастика, застана на осмо място. Деветото място се оглави от Георги Иванов - лека атлетика, а десето от Станилия Стаменова – кану-каяк.

1140537

Като спортист с увреждания №1 на България за поредна година триумфира Стела Енева. За да я награди за постиженията и волята й, на сцената излезе кметът на столицата -Йорданка Фандъкова.

Мъжкият национален отбор по волейбол отново спечели гласовете и сърцата на спортните журналисти и така стана отбор №1 за 2013 г. Наградата бе връчена от министъра на младежта и спорта – професор Мариана Георгиева, на либерото Теодор Салпаров.

Топ 3 сред треньорите в 30-то издание на анкетата на в. Труд са:

  1. Армен Назарян - борба, с 147 точки. Бившият и настоящ класик, чиито състезатели са спечелили толкова злато, че и той да заслужи златото като наставник, прие своята награда от друг легендарен треньор, който до момента е бил начело в тази класация цели шест пъти - Иван Абаджиев.

  2. Камило Плачи - волейбол, с 108 точки. Треньорът бе награден от неговото злато – дъщеря му – Роберта Плачи.

  3. Стойчо Стоев - футбол, с 102 точки, бе награден от съпругата си Цветанка Стоева.

Генералният спонсор на церемонията "Еврофутбол" награди Любомир Костов - състезател по голф с множество победи само на 16 години, който безапелационно спечели гласовете на всички участници в анкетата за избор на "Млад спортен талант на годината”. Наградата бе връчена от автора на кампанията и лице на "Еврофутбол" Елица Иванова.

Нове АД Холдинг благодари на своите спонсори – "Еврофутбол" – генерален и Мтел- основен, които за поредна година подкрепят анкетата и церемонията.

На церемонията, която бе квалифицирана от гостите, като най-доброто и стилно обедно събитие в България, присъстваха още редица известни спортни личности, действащи спортисти и ветерани, треньори, председатели и членове на спортни федерации, представители на различни държавни организации и на средствата за масово осведомяване.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар