Вход | Регистрация

Симеоне: Испанският отбор бе специален и ще се завърне отново на международната сцена

Симеоне: Испанският отбор бе специален и ще се завърне отново на международната сцена

Старши-треньорът на Атлетико Мадрид, който изведе своя тим до шампионската титла в Примера Дивисион през този сезон смята, че скоро представителният отбор на Испания отново ще се бори за призовите места в големите европейски и световни турнири.

През последните няколко години Испания бе родина на един изключително красив футбол, демонстриран предимно от невероятните футболисти на Барселона. Този период събра някои от най-добрите играчи в света на едно място за да радват всички привърженици на футбола със своите красиви и прецизни отигравания. Това време обаче отмина и нещата не са както преди, след като всички останали отбори дават всичко от себе си за да победят не само Барселона, а и Испания. Ето защо е логично рано или късно противниковите състави да намерят правилната формула и да стигнат до успех в преките сблъсъци с тях.

Ако предположим, че футболът е игра, в която съперникът понякога се оказва по-добър от теб, то Холандия и Чили доказаха със своите действия на терена, че са по-добрият отбор от Испания в мачовете от груповата фаза на Световното първенство. Футболът е спорт, който не спира да се променя през годините. Испанските играчите бяха решени да дадът всичко от себе си за да спечелят Световната купа за втори пореден път, но когато друг отбор има също толкова добра подготовка и в същото време е по-борбен и мотивиран за победа, може да се случи така, че да си тръгнеш разочарован със загуба. Независимо, че Шаби не игра в мача срещу Чили, отборът на Испания не зависи изцяло от него, а на колектив от солидни и класни играчи, които доминират във владеенето на топката. Повечето онлайн залагания в bet365 сочеха испанците за фаворит в този мач, но те не оправдаха очакванията на голяма част от футболните фенове и експерти.  

В тазгодишното издание на Световното първенство, тимът на Висенте дел Боске не бе достатъчно стабилен в изявите си и често губеше притежанието на коженото кълбо. В резултат на това, Диего Коща не бе използван пълноценно и остана изолиран, макар да притежава отлични умения като бързина и експлозивност, които можеха да придадът острота в атаките на отбора. Той обича да се възползва до край от свободните пространства и да атакува от дълбочина за да даде отличен финален пас към някой от класните нападатели на тима. Въпреки това, испанците решиха да заложат на колективната игра, в която не се представиха особено добре и нападението им се оказа крайно неефективно. По този повод старши-треньорът на Атлетико Мадрид заяви:

"Националният селекционер Висенте Дел Боске не случайно е подбрал точно тези футболисти за представителния състав на Испания. Аз никога не съм искал да му се меся в работата или да го упреквам за направения избор. Не би било честно да говорим за промени. Испания винаги е играла по този начин и се е справяла отлично в големите международни турнири. Тези които питат за ‚план Б‘, трябваше да го сторят, когато всички говореха чудеса за Испания и начинът, по който играят."

"Реалността е такава, че другите отбори също се подготвят за победа и се борят със всички сили да стигнат до крайната цел. Понякога те се справят по-добре от теб. Ето това се случи на Испания, но това е футболът. Този път те загубиха, но аз вярвам, че испанският отбор е специален и ще се завърне отново сред топ отборите на международната сцена, както го правеше през последните 10 години."    



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар