Вход | Регистрация

Търновски катерач обра медали на международен фестивал

Тодор Шарков се прибра с три бронзови медала от австрийския град Петзен

Търновски катерач обра медали на международен фестивал
Снимка: inews.bg

Младият Тодор Шарков се представи успешно на Международния фестивал по алпийски дисциплини в австрийския град Петзен. В престижната надпревара катерачът от "Еделвайс 74" (Килифарево) спечели три бронзови медала.

В състезанието взеха участие 234 спортисти на възраст от 5 до 19 г. Тодор Шарков се класира на трето място в дисциплините за скорост, трудност и боулдър. Малдежът е трети и в генералното класиране при момчетата, родени през 1998 и 1999 година. Преди него се подредиха представителите на домакините Бернхард Кренмаеур и Александер Граденегер.

В състезанието се включиха и Елена Милева и Ива Добрева от великотърновския "Трапезица-1957". Ива Добрева е осма на трудност, девета на боулдър, петнадесета на скорост, а в крайното класиране е дванадесета при момичетата, родени през 2000 и 2001 година.

Елена Милева е единадесета на трудност, дванадесета боулдър и 26-а на скорост. В общото класиране тя е седемнадесета от 34 момичета, родени през 1998 и 1999 г.

Във фестивала стартира и осемгодишният Лъчезар Гърбов, който се класира четиринадесети при момчетата до 10 години.

Тази седмица Благовест Лазаров-Баджо, Божидар Любенов и Стефан Аврамов заминават за италианския град Арко, където ще участват на световното първенство по състезателно катерене за мъже. От 26 до 29 юли на Ксилифор ще се проведе европейски младежки фестивал, а от 1 до 4 август В. Търново ще бъде домакин на европейската купа по състезателно катерене.

 


Следете всичко от вашия регион и най-важното от страната и във Фейсбук страницата ни - тук!



Източник: в. "Янтра днес"
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар