Вход | Регистрация

Христо Янев бе обявен за играч на 21-вия кръг на първенството

Играчът на "Литекс" смята, че отборът все още има шанс да защити титлата си, въпреки голямото изоставане

Христо Янев бе обявен за играч на 21-вия кръг на първенството
Снимка: Булфото

Христо Янев получи статуетката за "Футболист номер 1" на 21 кръг в анкетата на вестник "Футбол". Полузащитникът на "Литекс" бе отличен с признанието заради впечатляващия си гол от пряк свободен удар в дербито срещу "Левски", което се игра в Ловеч. Допълнителна тежест на попадението на Янев дава и факта, че то бе единствено в мача и отреди победата да бъде на страната на "оранжевите".

"Благодаря ви за наградата. Който и да беше спечелил от нашия отбор, щеше да е заслужено. Целият тим се представи на ниво", сподели Янев след церемонията. Той допълни, че досега отборът се придържа стриктно към изискванията на новия треньор Христо Стоичков, но въпреки впечатляващите резултати през пролетния дял на първенството не бива да стават повод за прекомерен оптимизъм, защото ловчанлии са на цели седем точки зад лидера в първенството ЦСКА.

Полузащитникът се изказа и за "армейците", при които прекара най-силните години от кариерата си. Той обясни, че продължава да харесва ЦСКА, но ще остане докрай коректен към сегашния си клуб. "Не съм говорил с ръководството на "Литекс" за нов договор, но има време до лятото. Бих играл за отбор, който има големи
амбиции. Не бих играл в Левски, а и те едва ли ме искат. В Ловеч има много талантливи млади футболисти. Георги Миланов например е бъдещето на българския футбол", допълни Янев.

____________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg





Източник: БТА
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар