Вход | Регистрация

Чаби Алонсо и компания изпратиха "Петлите" у дома

Испания прекъсна "черната" си серия срещу Франция

Чаби Алонсо и компания изпратиха "Петлите" у дома
Снимка: sxc.hu

Световният и европейски шампион Испания победи Франция с 2:0 в 1/4-финален сблъсък от Евро 2012, игран на "Донбас Арена" в Донецк. Голмайстор за испанците бе Чаби Алонсо (19 и 90-дузпа), който изигра по прекрасен начин своя юбилеен стотен мач.

Статистиката показва, че в последните шест официални срещи между двата тима има Испания е измъкнала едно равенство и е загубила останалите. Испанците бяха по-активният отбор през по-голямата част от срещата и създадоха повече положения. На 1/2-финала Ла Роха ще срещне западния си съсед Португалия.

В 19-ата Жоржи Алба получи пас от Иниеста на скорост по левия фланг, който центрира към Алонсо и халфът отбеляза първият гол в мача. Така той успя да реализира много важно попадение в своя мач номер 100 за Ла Роха.

В 90-ата минута свежите Санти Касорла и Педро изработиха дузпа. От точката за изпълнение на наказателни удари Алонсо беше безпогрешен и затвърди успеха за крайното 2:0.

Идната сряда отново в Донецк испанците ще срещнат Португалия на Кристиано Роналдо. Франция приключи участието си с утешението, че подобри представянето си от последните две големи първенства.

 



Източник: www.sport1.bg
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар