Вход | Регистрация

С близо 9 хиляди са се увеличили читателите на библиотеката

За съжаление броят на студентите и децата, които посещават институцията във Велико Търново през миналата година е намалял

С близо 9 хиляди са се увеличили читателите на библиотеката
Снимка: Север.бг

Броят на новозаписалите се читателите през изминалата 2011 година на Регионалната библиотека е 8 807. Тревожна обаче е статистиката, свързана с четенето сред децата. Само 1853 малчугани са се регистрирани през изминалите 12 месеца. "Иска ни се децата да бъдат по-активни. През 2011 година колегите работиха много в тази насока. Но родителите трябва да са активната страна, за да влизат децата им по-често при нас", коментира Калина Иванова, зам.-директор на РНБ "П. Р. Славейков".

Студентите, които посещават институцията през миналата година, също са по-малко от предходната.От библиотеката нямамат финансовата възможност да закупуват учебниците, свързани с тяхното обучение.

"В бюджета на библиотеката през 2011 година са включени 34 хиляди лева допълнително финансиране. Изминалата година беше по-плодотворна за нашата институция в сравнение с предходната. Успешните проекти и културни събития допринесоха до тази положителна за нас равносметка", съобщи Калина Иванова, зам.-директор на РНБ "П. Р. Славейков".

През 2012-а година в библиотеката предвиждат много новости, свързани с компютърните технологии и новите въведения, с които да привлекат повече млади хора. Планува се културният календар на институцията да бъде наситен с по-оригинални прояви и срещи.

 

________________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Източник: Радио Велико Търново
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар