Вход | Регистрация

730 хил. лв. спечели Стражица за социално включване

Изграждане на детска градина в Камен, работни места и помощ на бедни семейства са заложени в програмата

730 хил. лв. спечели Стражица за социално включване
Община Стражица

730 000 лева спечели Община Стражица по проект на Министерството на труда и социалната политика за социално включване. Договорът за финансиране ще бъде подписан на 20 май, след което ще започнат тръжни процедури за избор на фирми, които ще извършат строителните дейности и ремонти по проекта.

До 1 януари 2012 г. е предвидено изграждането на детска градина в Камен, Дневен център за деца с увреждания и Координационен център за управление на проекта. 3 619 души от общината ще бъдат обхвнати в 11 социални услуги, които ще стартират в началото на следващата година.

Много от семействата в Стражица живеят в тежко финансово състояние. Голяма част от тях разчитат на социални помощи, децата и възрастните са без личен лекар и здравни осигуровки. Именно те ще бъдат обхванати в социалната програма.

В услугите са включени предимно деца от 0 до 7-годишна възраст, а също и техните родители. С 50% ще бъдат намалени таксите за детски те заведения на деца от затруднени семейства, а за най-бедните задълженията ще се поемат на 100%.

По програмата ще бъдат разкрити 54 работни места. Предвидено е с децата и семействата да работят психолози, логопеди, педиатри, зъболекари, лекари, рехабилитатори, медицински сестри, юрист и 21 медиатори. 

Проектът ще продължи до 20 май 2013 година.



Източник: в. "Янтра днес"
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар