Вход | Регистрация

Преструктурират детските градини в Стражица

Предложението е внесено от кмета инж. Борисова

Преструктурират детските градини в Стражица
Снимка: Булфото

На последното си заседание общинските съветници от Стражица гласуваха положително за преструктуриране на мрежата от обединени детски заведения и целодневни детски градини в града.

Предложението е внесено от кмета инж. Детелина Борисова. Идеята е детските заведения да се променят заради понижената посещаемост, демографските показатели, както и затрудненията при събиране на таксите. За да се избегне закриването на едногрупните детски градини по селата и съкращаване на персонала в тях, инж. Борисова предлага системата да се преструктурира.

Общинските съветници гласуваха ОДЗ "Ангел Каралийчев" - гр. Стражица да стане основна детска градина, а тези от селата Царски извор и Бряговица да бъдат нейни филиали. Към момента в ОДЗ "Ангел Каралийчев" са записани 123 деца, които са разпределени в шест групи. 157 е броят на децата от двата филиала на градината.

ОДЗ "Сава Цонев" - гр. Стражица също ще има два нови филиала – детските градини в селата Асеново и Сушица. Малчуганите от Асеново са разпределени в две групи. Общият им брой е 47. В Сушица работи една група и е посещавана от 19 деца. Общият брой на децата от ОДЗ "Сава Цонев" в 132.

Към детските градини в две от селата в общината – Камен и Кесарево, също ще се обособят филиали. Детската градина в Камен ще бъде основна с две групи и 45 деца, а към нея се обособяват филиали с деца от селата Лозен и Виноград. Към основната детска градина в Кесарево, която има 3 групи, ще бъдат съставени филиали от селата Благоево и Владислав.

Съответните основни детски градини ще следят документацията на филиалите.

_________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар