Вход | Регистрация

Велико Търново чества 9 май

Денят на Европа се отбелязва за седма година във всички български общини

Велико Търново чества 9 май

Тази година организатори на празника са Община Велико Търново, Европейски информационен център "Европа директ" и Посолството на Австрия. Честването ще започне в 10:00 ч. пред Студентски стол №2 до сградата на Общината с парад на знамената на страните-членки на ЕС и изпълнение на духовия оркестър при СОУ "Емилиян Станев". В 10:10 ч. пред Общината ще звучат химните на Република България, на Европейския съюз и на Велико Търново. В 10:20 ч. кметът Даниел Панов ще произнесе празнично слово.

След тържествената част, децата на Велико Търново ще изнесат празнична програма. Христо Генчев от ЦДГ "Здравец" ще рецитира стихотворение. За публиката ще танцуват мажоретен състав на ЦДГ "Соня" и ОДЗ "Ален мак", които ще изпълнят "Танца на Звездите на Европа".

МДТ "Константин Кисимов" ще представи на своята сцена от 10:40 ч. детски мюзикъл "Грозното патенце". От 19:00 ч. в рамките на Австрийските музикални седмици квартет "Fagot it" ще изнесат концерт в театъра. Празничният ден ще завърши с аудио-визуален спектакъл "Царевград Търнов-звук и светлина".

 

___________________________________________________________________________________


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Източник: Община Велико Търново
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар