Вход | Регистрация

Свищовски ученици на практика в Италия

Ученици от Професионалната гимназия по лека промишленост и строителство в град Свищов ще бъдат на производствена практика в италианския град Римини. Възпитаниците на ПГ ЛПС са от 11 и 12 клас с професия "Готвач". Те ще бъдат в Италия от 7 до 27 април.

Обучението е част от проекта, който осъществява училището. Той носи името "Кулинарно пътешествие, моята европейска практика" и е част от секторна програма "Леонардо да Винчи" и програма "Учене през целия живот". Проектът е финансиран с европари.

Учениците ще бъдат разделени в 5 хотела в групи от по четирима. Те ще бъдат придружавани както от представител от италанската страна, така и от двамата учители по учебна практика в гимназията - Ивелина Енчева и Анета Владимирова.

Българчетата са преминали 120-часов курс по италиански език, както и професионална подготовка, която е теоретическа и практическа. Учениците са преминали и психолого-педагогическо обучение, което да ги запознае с особеностите на италианската култура и особеностите при общуването в Италия.

Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикуваме.



Източник: Община Свищов
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар