Вход | Регистрация

Скоро електронно четене в РНБ "П. Р. Славейков"

Проектът е за 18 000 лева

Скоро електронно четене в РНБ "П. Р. Славейков"
Снимка: Север.бг

Нова версия на модул за работа с читатели онлайн ще стане факт най-вероятно през февруари, е заявил директорът на РНБ "П. Р. Славейков", цитиран от агенция "Фокус". За реализирането на проекта ще се използват 18 000 лева от безлихвен заем, за който институцията е кандидатствала  пред Фонд "Приватизация” при Община Велико Търново през миналата година.

Предстои закупуване и внедряване на нова версия на модула за работа с читатели- онлайн читателски карта с подобрена и увеличена функционалност на електронния картон, автоматизирано водене на статистиката. Всичко това ще способства за подобряване на библиотечната работа.

През следващия месец ще бъде монтиран софтуерният продукт, който е собственост на едни от монополистите на библиотечни софтуери и се внедрява обикновено в публичните библиотеки.

Той ще даде възможност за стартиране на различни услуги като например заета от даден филиал литература да може да бъде върната в друг, по-удобен за читателите филиал, да продължи да се популяризира услугата "заявка на книга по електронен път и съответно ще се търсят възможности за преструктуриране съдържанието на сайта на библиотеката.

Книгите, които библиотеката издава от 2007 г. насам ще бъдат поставени електронно в сайта, като освен тях ще се публикуват и други книги, съобразени със Закона за авторско право.

Идеята е да се създаде масив от електронни книги, на читателите да се представя набор от електронни заглавия, които ще могат да се четат онлайн и няма да присъстват в другите електронни сайтове.
 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 



Източник: радио "Фокус"
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар