Вход | Регистрация

БЧК-Габрово чества 128 години

В рамките на два дни членовете на дружеството ще отбележат и 90 години Български младежки червен кръст

БЧК-Габрово чества 128 години
БЧК - Габрово

128 години от основаването на Габровското червенокръстко дружество и 90 години Български младежки червен кръст ще отбележат днес и утре в града, съобщи директорът на Областния съвет на БЧК в Габрово Данче Пенчева.

 

Най-изявените доброволци през миналата година ще получат награда по повод Международния ден на доброволчеството. Тържеството се проведе тази вечер от 18:00 часа в залата на Народно читалище "Априлов- Палаузов".

10 доброволци ще получат грамоти в различните направления- планинско спасяване, водно спасяване, социални дейности, фондонабиране.

От 18:30 часа ще бъде открита и ретроспективна изложба и плакати, проследяващи работата на доброволците, свързана с Международната година на доброволчеството.

Предвижда се и провеждането на Кръгла маса с представителите на БЧК от Сърбия, Македония и Румъния. На нея организаторите ще предложат ротативен принцип обучение на младежите в различните държави.

През втория ден на честването - 2 ноември /сряда/ в Математическата гимназия ще се проведе демонстрация на доброволци от Младежки авариен екип, Планинска спасителна служба, Водно спасителна служба- Габрово, съвместно с Областно управление "Пожарна безопасност и защита на населението", Дирекция "Гражданска защита", КАТ и Спешна помощ за оказване на първа помощ при критични ситуации.

 



Източник: дарик
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар