Вход | Регистрация

Карта на мръсните места във Велико Търново

Карта на мръсните места във Велико Търново
iNews/Радила Радилова

Електронна карта, на която да се обозначат местата, които ще бъдат почистени в рамките на кампанията "Да почистим България за един ден" е качена на сайта на Община Велико Търново. Кампанията ще се проведе на 20 април 2013г. Картата бе създадена по нареждане кмета на старата столица Даниел Панов.

На страницата на Общината всеки гражданин може да маркира замърсено място, което е открил. Картата ще бъде активна и след приключване на кампанията, като общината периодично ще извършва почиствания по маркираните позиции. Изчистените територии също ще бъдат обозначавани.

Ще бъдат организирани два пункта за раздаване на чували и ръкавици. Те ще се намират пред сградата на Община Велико Търново и на паркинга пред МОЛ – Велико Търново. Там можете да предадете отпадъци от излязло от употреба електрическо и електронно оборудване.

Събраните отпадъци в рамките на населените места могат да се оставят до контейнерите, а за извън населените места общината ще се погрижи за извозването. За целта е необходимо да се обадите на тел.619-502, 619-552 - Отдел "Околна среда" и да съобщите мястото на оставяне на отпадъците.

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg





Докладвай за нередност в статията
Добави коментар