Вход | Регистрация

Отново "ужилена" баба с голяма сума

Отново "ужилена" баба с голяма сума
Снимка: sxc.hu

Въпреки многократните призиви на полицията и рекламните предупредителни клипчета, отново възрастна жена стана жертва на телефонни измамници. Този път случката е от село Трънчовица.

Снощи, около 21.30 часа в полицията в Левски е получен  сигнал от 80-годишна жителка на селото. Жената обяснила, че около 19 часа получила обаждане на домашния си телефон за възникнало тежко пътно транспортно произшествие, като участник е синът й.

От доверчивата жена измамниците поискали да заплати определена парична сума за освобождаването му.  Около 21 часа пред дома си тя предала на непознат сумата от 1085 лева. Мъжът се оттеглил с лек автомобил в неизвестна посока.

Полицията провежда оперативно издирвателни мероприятия за установяване и задържане на извършителя. Уведомен е районния прокурор.

Криминалистите отново съветват хората, ако им бъдат отправени подобни молби, да не се доверяват само на телефонното обаждане, колкото и логично и убедително да им звучи, а да потърсят близките си.

В никакъв случай да не предприемат разплащания с трети лица. Сценариите са различни и измамниците променят тактиката си ежедневно. При всяко обаждане, при което ви искат пари, не изпълнявайте исканията им. Свържете се с познати или роднини, призовават още от полицията.

 

 __________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Източник: ОДМВР - Плевен
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар