Вход | Регистрация

Празниците на Трявна започват на 10 юни

Градоначалниците са подготвили редица мероприятия, за да зарадват тревненци

Празниците на Трявна започват на 10 юни
Снимка: Булфото

От 10 до 12 юни ще се проведат празниците на град Трявна. Честванията ще бъдат открити в 16:30 часа на 10-и с шах с големи фигури пред Музея на азиатското и африканско изкуство.

Час по-късно, отново на същото място, ще започне демонстрацията на техники и борби по карате киокушин, а в 18 часа на площада пред Народното читалище "Пенчо Славейков 1871" е концертът на Тревненския духов оркестър.

В събота, 11 юни, от 9 часа стартира тенис-турнирът за наградите на Община Трявна, който ще се проведе на кортовете до стадион "Ангел Кънчев". От 10:30 пък ще започне надпреварата по шах между формациите на "Трявна – Юг" и "Трявна – Север", която ще се проведе на колонадата на читалище "Пенчо Славейков".

От 17:30 часа е футболната среща между ветераните на "Ангел Кънчев" - Трявна и "Етър" - Велико Търново, която ще се състои на градския стадион "Ангел Кънчев". От 20 часа на площада пред Народното читалище пък ще се проведе томбола, а почитателите на съвременната българска поп музика ще могат да присъстват на концерт на Владимир Ампов – Графа. В 22 часа ще започне празничната заря на площада пред жп гарата.

Програмата на 12 юни ще бъде открита с божествена света литургия и тържествен водосвет за здравето на тревненци, които ще се проведат съответно в храмовете "Св. Архенгел Михаил" и "Св. вмчк Георги". В 9 часа ще започне баскетболния турнир в двора на СОУ "П. Р. Славейков".



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар