Вход | Регистрация

Обсъдиха зимната обстановка в Трявна

На този етап тя не е създала сериозни проблеми на жителите на територията на общината

Обсъдиха зимната обстановка в Трявна
Снимка: Thinkstock/Guliver

Зимната обстановка бе обсъдена на заседание на Общинският оперативен щаб за управление на неотложни аварийно-възстановителни работи в община Трявна. Заседанието бе председателствано от кмета на общината инж. Драгомир Николов.

Основните пътища в Трявна, кметство Плачковци и кметските наместничества са разчистени от падналия сняг. Продължава почистването на всички пътища в малките населени места. Проблеми с електро и водоподаването в населените места на територията на общината няма. Аварийната група към Община Трявна почиства тротоарите, алеите в парковете, автоспирки, стълбищата към високите квартали, мостове, пасарелки и подлези.

Направените забележки бяха остносно почистването на третокласната пътна мрежа в направление – Кръстец, Габрово, Дряново и Вонеща вода. Независимо, че проблемите с третокласния път Трявна – Габрово бяха предизвикани от 2 закъсали ТИР-а в участъка на община Габрово инж.Николов изрази своите забележки относно бавната реакция на Областно пътно управление. Той разпореди почистването на всички третокласни пътища на територията на община Трявна да продължи.

Общинския оперативен щаб даде своите препоръки на консорциума "Зимно поддържане". Те включват използването на цялата налична техника, подобряване връзката между водачите на снегопочистващите машини и диспечерския пункт, стриктно придържане към оперативния план за снегопочистване на приоритетните райони и последователността на почистване на районите, както и да се създадат условия за по-добра координация между фирмите в консорциума.

Щабът препоръчва на РУ "Полиция" да засили контрола върху паркирането на автомобилите с цел недопускане затруднения по почистването на общинските улици и пътища. Независимо от направените забележки и малките пропуски общият извод е, че е създадена добра организация и зимната обстановка на този етап не е създала сериозни проблеми на жителите на територията на общината. Снегопочистващите фирми от Консорциум "Зимно поддържане – Трявна”  продължават своята дейност съгласно утвърдения план за почистване на общинска пътна мрежа и улиците в градовете Трявна и Плачковци.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар