Вход | Регистрация

Община Трявна напомня!

Община Трявна напомня!
Снимка: Север.бг
Община Трявна напомня, че във връзка с настъпващия зимен сезон и очакваното усложняване на обстановката е нужно да поемат задълженията и отговорности от граждани, ръководители, собственици на фирми, наематели или ползватели на обекти.
Съгласно разпоредбите на Наредба № 1 и № 2 на Общински съвет физическите и юридическите лица са длъжни да почистват от сняг и поддържат чистота на съответните прилежащи терени към сгради, дворни места и др. в които живеят или стопанисват.През зимния сезон  прилежащите терени към сградите да се почистват от сняг, а също така сградите да се почистват от образували се ледени висулки и надвиснала снежна маса.

Паркирането на лични и служебни МПС да се извършва на определените за целта места, като се забранява паркирането на тротоарите, алеите, градинките, парковете и зелените площи на територията на общината, напомнят оттам. Както и паркирането на МПС пред противопожарните хидранти, пред и около съдовете за смет и на места възпрепятстващи почистването на улиците от сняг.

Ръководството на Община Трявна препоръчва на гражданите да ограничават пътуването и ползването на лични МПС при обилни снеговалежи и влошена пътна обстановка в общината.

<< Sever.bg във Facebook >>



Източник: Община Трявна
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар