Вход | Регистрация

3 забележителности в Кабо Верде, които да посетим

3 забележителности в Кабо Верде, които да посетим
Повече за:

Кабо Верде е република, заемаща островен архипелаг, който се намира из просторите на Атлантическия океан западно от Африка. Независимата държава се състои от 18 острова, разположени на 620 км от Сенегал, като всеки от тях предлага разнообразни природни забележителности за разглеждане. Историята на страната датира от средата на XV век, когато островите са открити от португалски моряци.

Тази красива дестинация определено е прекрасна опция за вашето пътуване. Без значение дали то е с цел почивка или екскурзия, тук има подходящи забавления за всеки. Невероятни плажове, които предлагат възможност за много водни спортове, красиви планини, които ще открият пред вас невероятни пейзажи, както и интересни забележителности, които несъмнено ще спечелят вниманието ви.

3 забележителности на Кабо Верде, които задължително трябва да посетите

Тази страна има множество интересни забележителности, които определено заслужават внимание по време на почивката ви там. Ето трите най-основни сред тях, които несъмнено не трябва да пропускаме:

Почивки до Кабо Верде

  1. Парк Таганана - това е най-голямата паркова територия в Кабо Верде, която е известна със своята красива природа, басейни и атракции. Паркът се намира на мястото на бивша петролна рафинерия и е отворил врати през 2004 година. Към момента това е една от най-посещаваните забележителности в страната. Там се предлагат множество оферти за различни спортни дейности, както и се провеждат някой фестивали и концерти. На територията на Таганана има и музей, от който можете да научите повече за фабриката, която се е намирала тук и нейното въздействие върху местната общност. Местните считат мястото за символ на успешното прераждане.

  1. Плажа Бейка - това е един от най-популярните плажове в Кабо Верде, който се намира на северната част на острова. Той се счита и за една от най-посещаваните забележителности. Тук можете да се насладите на чистия и топлия морски бриз и да се забавлявате с различни водни спортове. Неговата дължина е над 2 километра, като се слави с чистотата си и белия си пясък, а водата лятото достига около 26 градуса. Любителите на водните спортове ще открият тук кайтбординг, водни ски, кану, възможности за гмуркане и още много други разнообразни развлечения. За гастрономите има множество ресторанти, барове и кафенета, в които могат да се насладят на местната кухня, както и на различни интересни напитки. В района ще откриете и магазинчета за сувенири, от които ще можете да вземете подаръци за любимите си хора.

  1. Връх Фого – един от символите на Кабо Верде е активен вулкан на остров Фого. Отворът му се намира на надморска височина от 2829 метра над морското равнище. При слънчево време от близките острови Сантяго и Брава, се вижда как планината е "притеснена". Вулканичните пейзажи впечатляват не само алпинистите, но и обикновените туристи. Древните потоци лава са оцелели непроменени и до днес, което прави мястото още по-интересна забележителност.

Определено Кабо Верде е богат на природни забележителности из различните градове, които ще направят почивката ви тук наистина запомняща се. Със сигурност трябва да започнете опознаването на тази красива страна от нейната столица Прая. Тя се намира в южната част на остров Сантяго.

Климатът в Кабо Верде

Кабо Верде има сух тропически климат. Средната годишна температура на въздуха на островите е +25 ° C. Най-студените месеци са януари и февруари, а най-горещите са юли и август. В зависимост от времето през годината температурата на океанската вода варира от +21 ° C до +26 ° C. Това прави локацията подходяща за почивка и обиколки на забележителностите почти целогодишно.

Вали сравнително малко дъжд - само 100-300 мм годишно. Между август и октомври обаче през планините могат да преминат тежки порои, които да причинят големи щети на иначе плодородната почва. 

На островите Кабо Верде през цялата година духат ветрове и благодарение на тях тропическата топлина е много по-лесна за понасяне. От средата на есента до началото на лятото преобладават източните ветрове от пустинята Сахара, които се нарича "харматан". Те са много сухи и често носят фин пустинен прах на островите.

Какво още трябва да знаем за Кабо Верде?

Освен да си набележим забележителности преди да тръгнем на пътешествие, трябва и да потърсим нужната информация за редица други важни условия. Едно от тях е, че преди полета за страната трябва да си осигурите туристическа виза. Нейната цена е около 25 евро. Не забравяйте да попитате туристическата агенция, която организира пътуването за това какви са стъпките за нейното издаване, съветват от Ekvator.bg.

 


Докладвай за нередност в статията
Добави коментар