Вход | Регистрация

Без строежи на хотели до морето

Без строежи на хотели до морето

Парламентът  реши да не се позволяват строежите в 100-метровата зона от морската граница към брега. Това е територията позната като зона А.  Депутатите направиха промени на първо четене в закона за устройството на Черноморското крайбрежие.

В момента е разрешено застрояването до 20% от територията на плажа за обекти не по-високи от 7 метра. Заведения за хранене, спортни съоръжения и сгради, чешми и спирки ще могат да се издраждат в тази зона според новите тексове.

Общинските кметове изразиха негодувание срещу тези изменения. Шефът на комисията по регионалната политика в парламента Любен Татарски успокои недоволните, че са възможни промени между първо и второ четене. Той изрично заяви, че законът няма обратно действие и сегашните постройки няма да бъдат събаряни.

Татарски заяви още, че с приетите нови текстове се отварят всички плажове. Напълно безплатен и свободен ще бъде достъпът до тях, без значение дали са дадени на концесия или не.  Добави, че ако е необходимо, че бъдат бутнати бариери и огради, ограничаващи достъпа на всички до плажовете.

 

_____________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Източник: bnews.bg
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар