Вход | Регистрация

Безплатен гид развежда туристите из Елена

Еленска механа е включена в "100-те национални кръчми на България"

Безплатен гид развежда туристите из Елена
Община Елена

Безплатен гид за туристическите и природни забележителности в Еленския балкан, предлагат в Туристическия информационен център в градчето.

Новата услуга ще продължи до края на летния сезон и ще улесни както достъпа до културно- историческите забележителности, така и ще обогати познанията на решилите да посетят града гости, информират от Общината.

Туристическият център предлага информация за пешеходни маршрути, природни забележителности, спортни и културни събития, информация за настаняване, заведения за хранене и развлечения.

Статистиката показва, че всеки ден през Центъра минават близо 20-30 човека, като през уикендите и почивните дни потокът от туристи е по-интезивен. Напливът от почиващи е доста голям през лятото, като интересът е засилен от страна на чуждестранни туристи.

В туристическия център очакват през август потокът на гостуващите в балканското градче да се увеличи.

Еленският Балкан е предпочитана дестинация за туристите търсещи прохладата, тишината и спокойствието, като това е и причината местата за почиващи през м. август да са почти заети.

От Туристическия информационен център съобщиха, че механа "Трухчев” е включена в състава на новосформираната организация "100-те национални кръчми на България”.

_________________________________________________________________________________


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар