Вход | Регистрация

Търново е готов за честване на Независимостта с обновен площад

Реконструкцията е част от голям проект по ОП "Регионално развитие", който струва 6,7 млн. лева

Търново е готов за честване на Независимостта с обновен площад
Общинско кабелно радио

С изцяло нова и осъвременена визия е площадът "Цар Асен" пред историческата крепост "Царевец" във Велико Търново. Идеята е заимствана от всички европейски градове със замъци и площади пред тях, обясни кметът Даниел Панов.

Изградено е полукръгово движение с градинка и място, където туристите ще могат да отдъхнат и да си направят снимки. В периметър от 4 500м2 са поставени павета и гранитни плочи. Поставени са над 500 колчета за обезопасяване на пешеходците и 37 осветителни тела. Пешеходните  пътеки са направени с бели павета.

Последни довършителни работи по почистването ще бъдат извършени днес и с това градът е готов с "пълна пара" за утрешния национален празник на Независимостта на България, каза Панов. В самия ден на празника на площада ще бъдат поставени и над 50 саксии-делви с цъфнали цветя.

Площадът е реновиран по проект от ОП "Регионално развитие". Целият проект, в който влиза рекконструкция на Владишкия мост, реставрация на църквата "Иван Рилски", площадното пространство пред църквата "Петър и Павел" и поставянето на туристически табели, е на стойност 6,7 млн. лева, а само обновяването на площада е струвало 1,5 млн. лева, каза градоначалникът.

Най-интересното от целия проект ще бъде мултимедийният център "Втора българска държава", който ще бъде открит в края на ноември. от догодина туристите ще могат да правят панорамни обиколки и с ретро-влакче.

__________________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



TV7
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар