Вход | Регистрация

Приключения за гостите от Англия

Приключения за гостите от Англия
Снимка: Булфото

Вълнуващо и интересно посрещане на своите гости в Ловеч са подготвили местни и софийски организатори.

В два поредни дни в града на люляците и региона пристигат вицепрезидентът на Световната асоциация по алтернативен туризъм Крис Дойл и двама професори от университета в Лийдс, Англия, занимаващи се с проблемите на устойчивото развитие на туризма – културен, алтернативен, приключенски.

Тримата са у нас по покана на председателя на Българската асоциация по алтернативен туризъм Любомир Попйорданов и Ловеч е част от опознавателната им обиколка в страната.

Гостите пристигнат тази вечер. В 20 ч. те ще гледат спектакъла "Звук и светлина”. След това ще отпътуват за Хлевене, където ще отседнат в къща за гости. Там ги очаква приключение, в снежния селски двор през нощта ще ги "нападнат” въстаници, облечени в униформи от Априлското въстание, ще "гръмнат” с пушки и ще извадят саби, за да проверят кой влиза в българския дом. Когато се установи, че идват добри хора, ще пукне Черешовото топче и неговият салют ще ги приветства за добре дошли. Във вълнуващото събитие ще участват мъжете от клуб "Традиция” в Ловеч.

Гостите ги очаква и никулденска трапеза, ще им попеят и жените от групата към местното читалище в Хлевене.

Утре тримата англичани ще посетят музея на Васил Левски, Ловешката средновековна крепост и галерията "Дарение Казаков”.

Чуждестранните гости идват в Ловеч по покана на Николай и Ивайло Йотови от софийска продуцентска фирма, които изпълняват проекта на Общината за културен туризъм "Ловеч – корени от миналото – мостове към бъдещето”.

 

_________________________________________________________________________


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 



Община Ловеч
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар